Bélabátyó

First Class Club

and tagged , , , , , , , , .
Falu végén jurta kocsma. Ott rúgtunk be alapozva.

First Class Club - Bélabátyó

21 Comments

 1. Facel Vega says:

  Felhívnám Bélabátyó szíves figyelmét az EUROCARE európai alkoholizmussal kapcsolatos jelentésére. Mielőtt heveny mucsaizásba kezdenénk. De ugyanez áll a dohányzásra és az alapvető magatartási normákkal kapcsolatos megállapításokra is.

 2. Bélabátyó says:

  Kedves Facel Vega!
  Biztos, hogy jól tetszett érteni a mai csíkot? Segítek elindulni:
  Az Európai Unió zászlaján a csillagok az egyes tagállamokat hivatottak szimbolizálni. A tagállamok az Unió alapelveit, szabályrendszerét magukra nézve kötelezőnek fogadják el. Innentől tessék továbbgondolni.
  A környezet csak szimbolikus, valójában szó sincs alkoholról, meg mucsaizásról, mint ahogy a csillagok sem isznak pezsgőspohárból.
  De nem ám!

 3. akárki says:

  egy egészen icike-picike kicsike kis elnézésecskét kérek, mert élek – engem ne tessenek mindig összetéveszteni a “Győzike(stb…)show”-val, hadd legyek már MÁS, ha már annyira ejróperek vagyunk…

 4. akárki says:

  hogy érhető legyen: magyar vagyok, nem turista…

 5. mi says:

  Az, hogy a II világháború után a kulturált nyugateurópa odadobott minket összes keleti társunkkal egyetemben az oroszoknak, akik már jó előre felosztották európát a németekkel még a háború előtt, nem csak és kizárólag mi hibánk.
  De oké, legyen a miénk. Parasztok vagyunk. Nem értjük az etikettet. Ha jobban nyalnánk, akkor kapnánk simogatást is. Eddig ér az egbites gondolkodás.

  Viszont legalább nem támadunk meg hamis indokkal ártatlan országokat, nincsenek ott hadseregeink a harmadik világ majd minden országában. Nem rabszolgatartó gyarmatbirodalmakként papolunk egyenlőségről és kultúráról, miközben kizsákmányolából élünk.

  Nem attól lesz valaki paraszt, hogy megkérdőjelez bizonyos szabályokat, melyeket a közösség tagjaként JOGA van megkérdőjelezni. Ez nem a szovjetúnió, ahol moszkva diktál, hanem egy olyan unió, ahol nekünk elvileg legalább annyi jogunk van a szabályokba beleszólni, mint pl a svédeknek.

  És asszem most iratkozok le a párkockáról.

 6. Bélabátyó says:

  Kedves ti!
  Bevallom, egybites gondolkodásom nem terjedt ki az oroszok és németek háború előtti területfelosztásáig, sőt az esélyegyenlőségről és kultúráról papoló rabszolgatartó gyarmatbirodalmakig sem. Kétdimenziós agytekervényeim a mai csíkban pusztán az uniós szerződésekig (alapelvekig) nyúlnak, melyeket minden uniós tagállam – önkéntesen és demokratikus módon – jóváhagy. Persze ezeket (mint nagyon helyesen írod) a közösség tagjaként bárkinek joga van megkérdőjelezni, de talán nem mindegy, hogy indítványozom az asztal térbeli pozíciójának haladéktalan megváltoztatását, vagy pedig fogom magam és felrúgom…

 7. ámbátor says:

  Keves Bélabátyó!
  Nem kell magyarázkodnod, a hiba nem a te készülékedben van.

 8. énmaradok says:

  Azért tényleg csúnya dolog valakitől pénzt kérni úgy, hogy egyből elküldjük az anyjába, amint nem a mi feltételeink szerint adja. Vagy fennen kiabálni, hogy Brüsszel itt nem parancsol, pedig pont erről szól az unió, amibe siettünk belépni. Mindkét dolog modortalanság, és feltételezi, hogy az elkövető vagy tudatlan, vagy hazudik. A szabályokról pedig úgy gondolom, előbb meg kell őket változtatni, és csak utána nem betartani őket. Persze, ez itthon sem megy, személy szintjén sem.

 9. Don Kartárs says:

  Bélabátyó: az asztal alá való ivás az vajon a térbeli pozíció haladéktalan megváltoztatásának számít-e az? Ha nem, akkor rögvest benyújtok egy petíciót ezen ügyből kifolyólag. Ha igen, akkor befolyólag.

 10. Holzkoffer says:

  Jurta kocsma nem a falu végén van, hanem a Thököly 95-ben.
  https://www.facebook.com/jurtakorcsma?v=info

 11. Párkocka says:

  Akkor a következő Párkocka fejelsztői konferenciát, vajjon, tarthatjuk-e a Jurta kocsmában megtámogatva a tulaj átlal a mi fogyasztásunkat, amint leisszuk magunkat a sárga asztal alá-e?

 12. FANDANGO says:

  “Azért tényleg csúnya dolog valakitől pénzt kérni úgy, hogy egyből elküldjük az anyjába, amint nem a mi feltételeink szerint adja. Vagy fennen kiabálni, hogy Brüsszel itt nem parancsol, pedig pont erről szól az unió, amibe siettünk belépni.”

  1. Annyira siettünk, hogy a prolongált szavazti idő is éppen hogy elég volt.
  2. Akik igennel szavaztak, azok nem is tudták, mire adják voksukat.
  3. Amit az unió művel, az nem csak törvénytelen, de káros is.

 13. Prof. Dr. Béla atya says:

  Nahát, ez meg a Csillag Patrik! És milyen intelligencsesen tud beszélni…

 14. Holzkoffer says:

  Akkor már korábbi klasszikusnál maradva inkább a Gébicset javasolnám, az oda két megálló. http://geospace.hu/hely/gebics-eszpresszo-budapest-vii/12747

 15. MuzsikusJack says:

  Vicces, ahogy pontokba szeded a véleményedet, mintha komoly és ütős érveket sorolnál. :)))

 16. Unió says:

  Magyarország nettó befizető az unióban.
  Amit fel nem használt uniós támogatásban megkapunk (elenyésző összeg) azt elveszítjük a vámok kiesésével, a ránk erőltetett kvótákkal, melyek tönkretették a magyar mezőgazdaságot.

  Akit érdekel a valóság, nézze meg az alábbi oldalon, hogy mennyi pénzt kap egy magyar vagy román farm és mennyit egy francia vagy holland farm az uniótól.

  példák:
  In 2008 Belgium received €781 Million in EU farm subsidies or approximately €16,263 per farm.
  In 2008 Denmark received €1,169 Million in EU farm subsidies or approximately €25,968 per farm.
  In 2008 Netherlands received €952 Million in EU farm subsidies or approximately €12,369 per farm.

  VS

  In 2008 Poland received €2,545 Million in EU farm subsidies or approximately €1,065 per farm.
  In 2008 Hungary received €676 Million in EU farm subsidies or approximately €1,080 per farm.
  In 2008 Romania received €1,042 Million in EU farm subsidies or approximately €245 per farm

  Talán nem véletlen, hogy ilyen “esélyegyenlőség” mellett a magyar mezőgazdaság az ötödére csökkent.

  Milyen pénzért kuncsorogtunk ?

 17. Facel Vega says:

  Bélabátyó:

  Nem tartom elegánsnak, ha egy karikaturista fölényeskedve, a kritikát gyakorlót mintegy értetlen hülyegyereket kioktatva olyan képet próbál kialakítani, mintha egyszerűen a mű “olvasója” nem értené az alapokat sem.

  A borospalackon egyértelműen jelzed, hogy itt bizony piros-fehér-zöld problémáról van szó, s ebben nincs igazad. Az EU normáit ugyanis az EU-s országok többsége sokkal inkább megsérti, mint Magyarország. Más kérdés, hogy maga az EU is rendszeresen megsérti a maga normáit (pl. egyenlő bánásmód elve), de persze az EU-nak, meg a “művelt” nyugatnak ugye akkor is igaza van, ha nincs. Ez persze kényes téma, egyszerűbb, ha inkább saját magunkat tekintjük az elit társaságába beszabadult suttyónak. Nos, a rajzod – noha bizonyára sokan jól mulattak rajta – ezért nem tetszett.

 18. Bélabátyó says:

  Facel Vega, nem állt szándékomban megbántani. Ha ez mégis sikerült valahogy, akkor ezer bocs! Egyszerűen csak próbáltalak elterelni attól az értelmezéstől, miszerint itt a magyarságról en block, rólad, meg rólam lenne szó.
  A rajz alapvetően egy reflexió arra a képre, ami kialakulóban van a mai Magyarországról és amit (főképp az aktuális médiaszabályozást és demokráciafelfogást elnézve) meg is tudok érteni.
  Az, hogy más országok is rendszeresen megsértik az EU normáit, az bizony igaz és nincs rendben. Ettől még nekem mégiscsak az az elsődleges dolgom, hogy annak az országnak (hatalomnak) az ütőerén tartsam a kéziberetvám, amelynek már egy ideje az adófizetője vagyok. Meg aztán (főleg szatírikusként) elegánsabb is a saját portám előtt söprögetni, mint odatolakodni másoké elé…

 19. Beni says:

  A hazánknak jutó uniós agrártámogatásokról: 2008 óta azért nőtt, egy gyorsan guglizott adat szerint 3*osára, viszont az elosztás nemmondható optimálisnak: (http://k.blog.hu/2012/05/18/agrartamogatasok_2011_penzeso_csanyi_nyerges_es_leisztinger_erdekeltsegeinek)

  A posztról: az Uniónak kevés oka van ünnepelni, nagy munkanélküliség, a nem túl toleráns Benes dekrétumokat elfogadják, teljes tanácstalanság, illetve lózungszerű programok a válság megoldását illetően, szürkébbnél szürke vezetők, képviselők, döntéshozók.

 20. Kim Ir Szen says:

  @Beni. Szerencsére nekünk van mit ünnepelni.