Marabu

Nem oligarchás rajz, hanem

and tagged , , , , , , , , .
Én itt antigonisztikus ellentéteket látok.

gorogok marabu

6 Comments

 1. tobias2 says:

  Ha ilyen cvetelinusokban is megy a dódónak, akkor nincs gond: https://www.youtube.com/watch?v=DfXaLqSnRDo

 2. hámozott lélek says:

  Miért lenne egy szó csúnya? Mondjuk inkább azt, hogy esztétikailag kihívásokkal küzdő. Mert ugye az objektív létmegismerés lehetősége csak azon alapulhat, hogy a létező tárgy princípiumai a megismerés keretében legalábbis részlegesen visszatérnek. A kauzalitás elve például, mely a reális világ alacsonyabb rétegeit uralja, visszatér azokban az (immanens) kognitív tartalmakban, melyekkel a reális folyamatokat gondolatilag leképezzük.

 3. Anonymus says:

  Ma már holnap van, mégsem látom a képregényem! Pedig a választási ígéretetekben ott volt!

  Követelem a képregényem!

  Vagy tüntessek érte?

 4. ???? says:

  Pont ezt akartam mondani.

 5. Arglebargle says:

  Bah, a trocheus könnyű pedig, olyan alapkifejezések is azok, mint a ‘kapd be” vagy a “kurva”. Klasszikus trocheikus hetes: “Kurva nénikédet, azt!” (Ismeretlen szerző: Beszély egy indexelni nem tudó polgártárshoz, 2015, részlet.)

  Nagy alanyi költőnknek, Simicska Lajosnak még a második paeon is megy: “Az is geci”. (Óda egy ifjúkori barátomhoz, 2015, részlet.)

 6. bunkó says:

  Az ókori görög költészetben a trocheus leggyakrabban ütemversekben szerepelt. Ezek közül legfotosabb a csonka tetrameter volt. Az archaikus költőknél (Arkhilokosz, Solón) gyakori, a targédiákban nem jellemző a használata. Latin nyelven az archaikus drámákban volt elterjedt a trocheus alkalmazása. Itt trocheikus ütemversek szövődnek főleg jambikus sorok közé. Leggyakoribb a teljes négyütemű sor, ahol a rövid szótag helyén két rövid is állhat: “Elfogadák a királyi éket…”
  — erigyj és gyak-orold: ————-
  Menny a zanyád | valagába, | szőrtelen, rút | picsájába!

One Trackback

 1. […] rá, megnézni: http://parkocka.hu/classic/nem-oligarchas-rajz-hanem/ Új epizód itt, helyben: […]