Bélabátyó

Lemondás

and tagged , , , , , , , , .
Gratulálok a Párkockának és legjobb európai tanítványomnak.

3 éves a Párkocka, Lemondás - Bélabátyó

21 Comments

 1. ombuckamanó says:

  (((((((…azért érdekelne, hogy mikor fogjátok, mondjuk…
  …Bajnai lib…* Gordonkának
  …elhúzni a nótáját…
  csak úgy: a kettős mérce jegyében…)))))))

  *(…ellus ?)

 2. molbal says:

  Kedves Ombuckamanó!

  Miért csillagoztad ki a liberális szót?
  Üdv,
  Bálint

 3. peetmaster says:

  ombuckamanó: majd akkor, ha ő is úgy bánik (el) a demokráciával, mint viktor.

 4. x says:

  ombuckamanó:

  Az ellenzéket kifigurázni sosem olyan vicces, mint a kormányt, ezt mindenki tudja, akinek egy csöpp esze van. Életképtelen műfaj. A vesztesek rugdosása, a megkötött kezűek hibáztatása nem ildomos.

  Én nagyon remélem, hogy jövőre már nem Orbán lesz a tréfálkozó karikaturisták elsődleges célpontja.

 5. Facel Vega says:

  Molbal: Gondolom a libák miatt.

 6. ombuckamanó says:

  FV: ott a pont 😉

 7. Petyagyerek says:

  Igazi párTkocka.

 8. Kritikus says:

  háromötödös többséggel megszavazták

 9. Joska says:

  Namost akkor Bélabátyónak volt egy rajza raktáron, azán elsütötte azt, mert nem volt ideje újat rajzolni?
  Amúgy jó rajz, csak nem látom az összefüggést a cső témájával.

 10. ombuckamanó says:

  @molbal/Bálint: mert nem akarok senkit rákényszeríteni a magam olvasatára – sőt a Tiedére sem! 😉

 11. Argh says:

  @Joska: Nem tudom, feltűnt-e neked, hogy már hároméves az aktuális kormány. Mint a Párkocka. A különbség annyi, hogy az előbbi ennyi idő alatt még nem tett semmi hasznosat vagy szórakoztatót.

 12. kolesz says:

  @Argh: szerintem a kormány az utóbbi egy-két hónapban viccesebb volt, mint a párkocka

  Amúgy meg tényleg nem értem, és fáj a szívem amiatt, hogy miért kellett a párkockának ennyire lefeküdni a baloldalnak/ baloldali médiának. Kb heti 3 rajz mindig a kormányt fikázza, nem nehéz rajta fogást találni ez kétségtelen, de akkor is sok. Nem azért járok (inkább csak jártam) ide naponta, hogy a ez ömöljön az arcomba, hanem hogy egy jó poénon derülve kicsit jobban induljon a napom. Az talán még jobban fáj, hogy a Grafit mester is baloldali megrendelésre indexnek kormányt fikáz a rajzainak 90%-ban, de megértem, hogy a napirajz nem hozott neki heggesztőgépet (vagy mit).

 13. Netuddki says:

  “Az ellenzéket kifigurázni sosem olyan vicces, mint a kormányt, ezt mindenki tudja, akinek egy csöpp esze van.”

  Fajkasházy Tivadaj is így gondolkodik. Amikor megkérdezték tőle az első Orbán-kormány idején, hogy miért csak a Fideszt csesztetik a Heti Hetesben, azt válaszolta, hogy “azéjt, mejt a humoj mindig ellenzéki.”

  De ha így gondolja, akkor 2002 és 2010 között – az MSZP-SZDSZ- kormányok idején – miért az ellenzékben lévő Fideszt fikázták mégis, miért nem a kormánypártokat? Pedig lett volna rá okuk bőven. :))

 14. grafitember says:

  Kedves Kolesz, (és bárki, akit érdekel)

  Akár hiszed, akár nem, az indexen semmilyen formában nem adnak témajavaslatot a rajzokat illetően. Azt is képzeld el, hogy a “baloldal” semmilyen formában nem “rendel” rajzot. Nekem meggyőződésem, hogy a:
  -piros seggű gyerekek,
  -a savas bácsi
  -a baltás azeri
  -a német gyerekcsatornán felháborodás
  -a vak komondor
  -a “maradjon az autójában”
  és még sorolhatnám neked estig, olyan magas labdák, amit nem lehet nem lecsapni. A kormány a baloldal nélkül is, nettóban is van akkora paréj, hogy pártállástól függetlenül minden érző ember felháborodik. Egy példát mondok: A kossuth téri fák mind Bajnai felbőszített erőszakos hordájához tartoztak? Arra milyen nemzeti-magyar-felemelkedéspárti-szabadságharcos magyarázatot tudsz adni? Ajánlom még ugyanitt Balogh József képviselő úr hír24-es interjúját a vak komondorral és Terikével. Fideszes gombnyomó robot. Ezekhez nem kell a “baloldal” megrendelése. Ha valaki alkalmatlan és hülye, az pártállástól függetlenül az. Nem kell a liberálisok bérláncos kutyájának lenni ahhoz, hogy az ember kiakadjon egy Kovács Mátén. Most komolyan. Én már akkor robbanócukorral sefteltem nyéken, amikor ő született.

 15. Kim Ir Szen says:

  Ha egyesek azt várják el tőlünk, hogy csárdásozzunk, azaz egyet jobbra, egyet balra, akkor el kell szomorítanunk azokat. Sokadjára mondom (de bizonyára nem utoljára): Mi nem a politikailag jobbra soroltak ellen szólalunk fel, hanem – többek közt – a sutyerákság, a sötétség, a gátlástalanság, az érzéketlenség és a humortalanság ellen. És a hatalmon lévők mindig inkább vannak a céltáblánkon, mivel nekik eszközeik is vannak. Rohadtul nem akartunk mi közélettel foglalkozni a Párockán, de mi se hittük, hogy ilyen világ fog beköszönteni Magyarisztánban.

  @kolesz – Igen, lehet röhögni a kormányon kínunkban, de azért viccesnek nem nevezném, amit csinálnak.

 16. nem jobb-bal-közép! says:

  Sokan nehezen fogják fel, hogy nem azért utálom Vityáékat, mert balos vagyok. Lehet, hogy itt lenne az ideje, hogy ők is rájöjjenek, hogy attól, hogy ők a baloldalt útálják, még nem kell bedőlni a “jobbnak”?

 17. Argh says:

  Summa summarum: Mindenki reménykedjen abban, hogy jövőre már nem Viktorékon fog élcelődni a Párkocka és Grafitember! :)

 18. gonoszleszek says:

  Tehát: 1/ Jövőre nem a Fityisznek mutat fityiszt a Párkocka
  2/ a másik oldalon meg nem tud poénkodni
  Ergo: mi a …..-t nézzek akkor jövőre??
  (Csak nem azt akarjátok, hogy mégis Ovis szavazó legyek???)

 19. kolesz says:

  Haligali!
  @nem jobb-bal-közép!: ne kezdjünk “jöjjenek rá végre, hogy” vitába, ennél értelmesebbek vagyunk, mindenki nyitott szemmel él, de legalábbis én (remélem) igen :)

  Sajnos igazatok van, ezek hatalmas labdák. És látom én is ezeket a magas labdákat, sőt a bőrömön érzem, közgazdásznak tanulok, látom a dolgokat és tudom is értékelni, sőt a bőrömön érzem, amikor az egyetemem 40%-kal kevesebb pénzt kap ösztöndíjakra, meg kicsinálják az egész szakmámat.

  Csak a baj, hogy mindenhonnan ez ömlik a képembe, ami bőven elég ahhoz, hogy szomorú legyek ezek miatt, ezért eljövök a párkockára, hogy kikapcsolódjak, máson járjon az agyam, de sajnos itt is azt kapom.

  Remélem előbbi kommentemmel nem bántottam meg senkit, nem akartam, bocsánat ha mégis, lehet túlreagáltam.

  És BOLDOG SZÜLINAPOT PÁRKOCKA!!!

 20. guriga uram says:

  Hölgyek, urak, a karikatúra nem egy olyan dolog, ami hozzájárul az agy kikapcsolásához. A jó karikatúra elgondolkodtat, és ha ehhez jelenleg az aktuálpolitika szolgáltat témát (részben), akkor érdemes pozitívumként értékelni, hogy az itteni alkotók nem fordítanak neki hátat, hogy csak a hülyeséggel foglalkozzanak. Ha a más irányú kockákat olvasod, nézed, azok közt is találhatsz kritikát, csak hát azok már nem feltétlenül a hatalommal, hanem veled, velem és úgy en bloc az emberekkel kapcsolatban fejtik ki rajzolójuk véleményét, ami szintén nem egy olyan “kikapcsolós” dolog, de ezt sajnos kevesen érzékelik – talán ezért nincs mifelénk a(z értelmes) karikatúráknak méltó létszámú közönségük.

 21. akárki says:

  guriga uram jó felé gurulsz – nem akarnál miniszterelnök lenni? 😉