Marabu

Kék Duna keringő

and tagged , , , , , , , , , .
És még színtévesztő is volt!

Kék Duna keringő - Marabu

29 Comments

 1. Momazoma says:

  ne erőltessük már….

 2. Sergeant says:

  Ez most nem nyert.

 3. Fefe says:

  Nem mondom, hogy a negatív kritikának ne lenne helye, de többségében fanyalgás megy a kommentekben. Miért nézi a párkockát, aki nem bírja? Szerintem ez a rajz jópofa, és nekem pl. tetszik, hogy nem ragaszkodnak a rajzolók mindenáron valami orbitálisnak szánt poén megrajzolásához. Más kérdés, hogy a számomra zseniális rajzokat is lehúzzák sokan, pl. a filozófusok a ringben szerintem nagyon ütöttek :) Mégis lefikázták azt is.

  Mindenkinek joga van a véleményéhez persze, de én is leírom az enyémet, mert nem szeretném, ha pl. Marabu mesternek elmenne a kedve az ide rajzolgatástól, merthogy csupa negatív visszajelzést kap. (Van, akinek a rajzai meg nekem nem jönnek be annyira, de úgy vagyok vele, hogy minek húzzam le, ha másnak tetszik, hadd örüljön neki, ennek az oldalnak épp az a lényege, hogy többen rajzolnak, minden rajznál fel van tüntetve, ki követte el, így mindenki talál neki tetszőt)

 4. Öcsi says:

  Tudod, Fefe, van, akinek így adatik meg a maga 15 perc hírneve: kommentben elmondhatja, szerinte mi a szar. Idejön, beböfög, elmegy – de holnap megint idejön beszólni. Joga az van hozzá, csak épp a motivációja nem világos.

  Nekünk meg jogunk van erre reagálni, hogy mi mit gondolunk róluk, és hogy nem vagyunk kíváncsiak a véleményükre. : ) És persze névtelenül, mert úgy a sikk.

 5. bigyibogyo says:

  Vagy röhögni jönnek az emberek és ezen épp nem nagyon lehet. Azaz csalódás.
  Visszajelzés képen pedig leírják. Ez jó neki mert végre megmondta és jó az oldal készítőinek mert kapnak valamiféle értékelés a tövig benyaláson túl is.
  Ez a rajz FB-n is jól láthatóan ( 1 like) alul letejesített. Ez van.

 6. Szten says:

  bigyibogyo, uhh, “visszajelzés képen”, “alul letejesített”? Persze, létezik negatív kritika, ami hasznos, itt azonban arról van szó, hogy minden rajzra, amik egyébként abszolút korrektek, érkezik fene tudja hány negatív. Mindig az elégedetlenkedők hallatják jobban a hangjukat. A tőled kiidézett két gyöngyszemről pedig annyit, hogy bírálni lehet, de legalább úgy az általános iskola másodikos helyesírási szint legyen meg ehhez, különben elég komolytalanná válik az egész. Az 1 like meg lehet azért van, mert épphogy kikerült az oldalra a rajz – jé, azóta máris 10 like, délutánra meg ennek is többszöröse lesz.

 7. Almahej says:

  Mi van nem volt meg az esti betevő falat, hogy ilyen harapósak reggel az emberek?

 8. Valaki Valahonnan says:

  bigyobogyo
  nem találom a visszajelzés képet…

 9. Valaki Valahonnan says:

  Azért az lejön a képről, hogy Németországban ered a Duna, csóri Strauss-t nem is földrajzból kellett volna buktatni.

 10. Fefe says:

  Manapság nagyon elterjedt az a hozzáállás, hogy csak kattintok, oszt készen és ingyen megkapok mindent. A tudást, a nevetést, a szexuális izgalmat, bármit. Csak épp kissé felszínes és feledhető módon. Ehhez nem kell egy rajzoló, aki alkot nekünk valamit, ehhez elég egy szánalmasponthu, sokkal egyszerűbb azokon röhögni, akik próbáltak csinálni valamit, csak rosszul sikerült. Csak nem kell sokat gondolkodni azon, hogy ki is a szánalmas.
  Hát nem is tudom, nekem soha eszembe sem jutott, hogy elvárjam a párkockától, hogy hangosan röhögjek a rajzokon. Vannak, amik egyszerűen csak tetszenek, szeretem kiismerni az egyes rajzolók egyéni stílusát, és igen, szeretek véleményt alkotni is, hogy melyik tetszik jobban és melyik kevésbé. De nem tudom, milyen alapon szólhatnék én itt le bármit is.

 11. bigyibogyo says:

  Valaki Valahonnan: keresd jobban
  Szten: átlag user-től ne vár 5 oldalas esszét arról, hogy miért nem tetszik neki. egyszerűen nem tetszett, leírta. Az, hogy notórius fujjolók -e, az passz. Amire pedig hivatkozol, az “helyesírás nácinak” hívják. Tudod mikor nincs más érv kössünk bele valami teljesen lényegtelenbe… Az írásod után 80 perccel még csak 8 like van, ettől a pici hazugságtól “különben elég komolytalanná válik az egész”

 12. Szten says:

  Már ne haragudj, de ha szerinted a te hozzászólásodkor 8 embernek tetszett, akkor az azóta eltelt 10 perc alatt hogy lett 30? Ennyit arról, hogy ki hazudozik. Mondjuk valószínűtlen, hogy ekkora kamut írnál, szóval lehet valami nálad nem stimmel. A helyesírási náciságról annyit, hogy van egy szint, amibe nem köt bele az ember. Azért, mert vannak elírások, félregépelések, vannak olyan helyesírási szabályok, amiket szinte senki nem tud, vagy akár csak sokan nem tudnak. De vannak olyan hibák, amik bődületes igénytelenségről vagy/és kulturálatlanságról tanúskodnak. Ez egy teljesen más szint. Nagyságrendileg más. Döntsd el, hogy a “hozzászólás képen”, és társai melyikbe esnek.

 13. Szten says:

  Ja igen, egy kép arról, hogy hányan lájkolják:
  http://kepfeltoltes.hu/101208/like_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 14. Benze says:

  @bigyibogyo:
  Lehet itt “helyesírási nácizni” meg minden, de ez csak mellébeszélés. Egy ismerősöm (aki lány) férfiasan bevallja, hogy ő gimiben bizony majdnem bukott a helyesírása miatt és néha előre is BOCSÁNATOT KÉR ha esetleg valami hatalmas bakot lő. Ennek ellenére apróságokat is olyan ritkán ír el, hogy nem akartam neki hinni amíg a majdnem bukós sztorit el nem mondta. Látod ez egy gerinces hozzáállás, ELFOGADNI ami vagyok, megpróbálni JAVULNI és nem a másikra kenni a szart ha egyszer én nem tudok írni… A helyesírás valóban “lényegtelen” dolog 2010-ben, vannak sokkal nagyobb problémák: rengeteg a funkcionális és szó szerinti analfabéta az országban. Te ennél műveltebb vagy, de a helyedben nem akarnék itt leragadni, mert a “nem tudok írni” azért nincs olyan messze a “nem tudok öt mondatot helyesen leírni”-től, hogy az egy magára valamit is adó embert megnyugtasson. De te csak bőszen védd az “igazad”. Mindezt nem a helyesírásod miatt írom, sokkal inkább a gerjesztésre adott válaszod miatt.

 15. namixar says:

  gyerekek, azért nem semmi, hogy egy “ki pisálja a Dunát”-jellegű csíkra való reakcióktól eljutottunk az oktatás meg kulturális színvonal problémájáig. Szeretem, ha gondolkodtok. 😀

 16. Anonymous says:

  HÁHÁHÁ, az egész témát offtopic zátonyra futtathatod három/négy szóval. Szép volt, szép volt!
  Mellesleg én sem szoktam nagyon dícsérni. Ami jó azt megnyitom, röhögök, bezárom. Ami szar arra viszont kommentelek is. MINDIG több a negatív visszajelzés. Aki nem hiszi egyszer poénból olvasson bele szinte bármelyik youtube video kommentjeibe.

  http://www.fenixdev.net/

  A nyelvtannácizmusról: Ha valaki nem tudja helyesen leírni hogy “képpen” annak egészen egyszerűen másban sem lehet igaza. Pont. Van erre valami flancos latin kifejezés is valamilyen argumentum vagy mi, de magyarul csak simán gyökerek vagytok.

 17. Kekcsi says:

  Nem értem a poént. Oké, hogy a Duna nem kék, hanem sárga, de ez nálunk nem számított bele a földrajzjegybe. Azt froclizták, hogy a bárányfelhőt latinul cumulusnak vagy lupulusnak hívják-e.

 18. hm says:

  attól mert vmi xar nem kötelező azt írni h kibaszott jó… ha vki nem szereti a kritikát akkor nem kell hagyni mögötte kibeszélőrészt, vagy nem is kell egyáltalán publikussá tenni a készített művet. Azonban ha már nyilvánosságot kapott el kell fogadni h vannak gyengébben készült rajzok, amikre hagy ne essen mindenki katarzisba. + Fefe azért nézik a az emberek párkockát mert általában véve a csíkok jók. Amennyiben egy ilyen – nyilasi mondaná- “szerényebb” kép kerül napicsíkként hagy ne kelljen azt írni ez kibaszott jó volt amikor éppen egy rakat xar. :)

 19. Vaj Ling says:

  Az egész csík egy csúsztatás, mert ottan Schwarzwald-ban (a Brinkmann prof kertje végibe’) nem is magyarul van kiírva, hogy “Duna forrás”, hanem ósvábul. Én mán csak tudom, elhihetitek.

 20. wh says:

  Én pont itt vagyok a Duna forrásnál, és meg kell jegyeznem, hogy a fák kicsit távolabb vannak a forrástól! A történelmi hűség emberek!!

 21. Z says:

  Én nem szoktam kommentelni, akár tetszik a csík, akár nem (ez utóbbi ritkán fordul elő).
  Most is csak azért írok, hogy biztassam a rajzolókat, és megköszönjem nekik, hogy ennyi ideje naponta fáradnak azért, hogy én ingyen és bérmentve mosolyoghassak még egyet.
  Úgyhogy hatalmas köszönet mindenkinek a stábnál!

 22. tmnk says:

  Köszönöm, hogy néhány év után újból eszembe juttatta ezt a képet (és hogy milyen sokat fejlődött azóta a net, most végre sikerült egyből megtalálnom a rákereséssel): http://www.wulffmorgenthaler.com/strip.aspx?id=7ba6d35e-4c8d-4041-9a29-0f9413b3ccac
  “Great pool party!” :)

 23. Okoskatörp says:

  Az emberi hülyeség alapesetben is veszélyes. Hát még, ha kitartással és szorgalommal párosul…
  Hajrá rajzolók!

 24. Momazoma says:

  Na, kedveskéim!
  Elég régóta nézegetem már a Párkockát, elég régóta írogatok is, elég sokszor én vagyok az első…kv, szgép+Párkocka.Szeretem ezt az oldalt, hozzátartozik a reggeleimhez. Az iderajzoló karikaturisták kitették magukat a kirakatba, és nagyon jól tudják, hogy ez ezzel jár.Nem sok értelmét látom az okoskodásnak…sőt kifejezetten idegesít, hogy mindenki különb akar lenni a másiknál. Hogy Marabu negatív kritikákat kapna!? Nem tapasztaltam. Az élet meg nem seggnyalásról szól…vagy van akinek arról, és akkor mi van?.A negatív kritika épít, mondjuk a bunkó nem…de ez a szóljunk meg más embereket dolog enyhén szólva fárasztó.Én azt sem értem melyik volt a negatív kritika…Minden hozzászólás szubjektív, én is Sergeant is azt közöltük, hogy NEKÜNK nem tetszik. Ugyanígy azt is ecseteljük, ha halálra röhögjük magunkat, sőt még meg is toldjuk saját poénjainkkal. Az meg, hogy egy betűkimaradásért froclizzátok egymást nevetséges.
  Fefe, Öcsi és a többiek…nem nagyon emlékszem rá, hogy írtatok volna ide ennél különben,(vagy nem túl sokszor)nem piszkálódni kell, hanem közreadni a pozitív kommenteket, hogy egyensúlyba legyünk!

 25. ark says:

  hátőőő,

  ezt most nem értem, hogy hogy jön össze a kép tartalma azzal, hogy megbukott földrajzból,

  de mingyá elolvasom a sok komment,
  nátha megvilágosodom.

 26. Kekcsi says:

  ark, egy cipőben evezünk, de sajnos a kommentek nem erről szólnak. Azt viszont megtudhatjuk belőlük, hogy az emberek mit tartanak helyes viselkedésnek, és mit nem. Valamint hogy a rajzolóknak szerintük mi esik jól, mi mennyire esik jól, mit tűrnek el, és mit kell eltűrniük. De sem Mózes nem posztolta el a kőtábláit válaszul, sem a rajzolók nem nyilvánították ki sérelmeiket. Szerencsére a vita abszolút alátámasztatlan érvek csatája maradt.

 27. piratewoman says:

  Másodjára csalódtam a Mikulásban. Az első az volt amikor megtudtam, hogy nem is ő hozza a csizmába a pirosalmamogyorót, most meg azt kell megtudnom hogy miközben a szüleimet rabszolgaként használja az ajándékok kézbesítéséhez, addig ő vígan vizel a dunába, aminek a vizét isszuk. Köszi, Marabu 😀

 28. Momazoma says:

  Én meg neked köszönöm piratewoman, mert mégis sikerült általad ezen a csíkon röhögnöm!:)