Grafitember

Kis palack

and tagged , , , , , .
Kicsi az agy, de erős.

Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért.

20 Comments

 1. Valaki Valahonnan says:

  Ezen a dolgon csak kemény jogszabályokkal lehet segíteni: ha min. 100 Ft lenne a betétdíj, akkor majd mindjárt inna a bácsi “annyit”!

 2. lm says:

  Nem hülyeség. Ha a szemétdíj a termékek árában lenne (termelő v. kereskedő fizet adót) a gyártási és fogyasztói szokások is gyorsan változnának. Persze ez csak egy ötlet.

 3. Kekcsi says:

  Kedves hozzászólók, termékdíj, az nem lenne, hanem van. A mértékéről lehet vitázni.

 4. TTTotya says:

  Nemszomjas a nagy vízhez…. Viszont ezzel a vásárlással segít megőrizni Kupakossy Béla műanyagflakon gyártó szakmunkás munkahelyét…

 5. ZupaRicsi says:

  Hollandiaban a 1,5 literes PET palackokra 25 eurocentes betetdij van. Nem is dobja ki senki a szemetbe.

 6. 42 says:

  Há’ Tipli hejet sem veszek kétdekásat! Mindenek megvan a maga heje, idelye! Meg a mértéke is

 7. Timi says:

  A negatív externáliák beépítése az összes termékféleségbe, hozna jelentős változást, mert úgy az összes fél (gyártó, forgalmazó, vevő) motiválna volna környezettudatos választásra. A csomagolás a palackozott ásványvíz esetén még csak az egyik negatív ext., mi ezta terméket terheli, sőt a betétdíj csak az egyik vonatkozásáról, a hulladékkezelésről szól (még Hollandiában is), mertnem kerül felszámításra a műanyag palack előállításának környezetterheléséből adódó társadami, környezeti kár, nem kerül felszámításra a fosszilis víztartalékok értelmetlen, felelőtlen kiaknázása, a kiszivattyúzás energiaellátásával kapcsolatos károk, a szállítással kapcsolatos környezetterhelés kárai, amit mind a társadalom fizet meg rövid, vagy hosszú távon, közvetve, vagy közvetlenül. Egy ilyen divaos statisztikai adat: évente 16ezer ember hal meg Bp.-en a közúti közlekedés levegőszennyező hatásai miatt. Vajon ebből a szennyezésből hány százalékot tesz ki a kristályvíz szállító kamion? Az ezekből adódó betegségek egészségügyi ellátási költségeinek hány százalékát finanszírozza a profitot bezsebelő palackozott víz gyártó/forgalmazó/szállító és hány százalékát a társadalom?

 8. Timi says:

  Helyes írni és gépelni Schmitt Páltól tanultam, szégyelem is magam…

 9. kommenteket betiltan says:

  Észtországban minden műanyagpalackon és üdítős fémdobozon betétdíj van (kb 18 ft).
  Csak döntés kérdése.

 10. Béla atya says:

  Valahol az úrnak is igaza van, ne tessék feledni. Mert ha például bubis vizet vett (amit azért mélyen legbelül erősen kétlek), akkor igenis gazdaságosabb neki a két kicsi, mert egy kicsit rövidebb idő alatt megiszik, mint egy nagyot. Azt meg tudjuk a történelemkönyvekből, hogy a már kibontott bubis víznek hamar elmegy az ereje. Természetesen a természetazonos aromát tartalmazó szeszes italokra is igaz ez a megállapítás, csak ott az alkohol párolog el idő előtt, és sajnos nyomtalanul.
  És különben is, joga van két kicsit venni. Na.

 11. walaki says:

  Nem szeretem ezeket az ideológiai-nevelőcélzatú sorozatokat… :S

 12. walaki says:

  Még úgy se, hogy ez most kivételesen vicces.

 13. drob says:

  Hát ja. Mindennek ára van…. :-(

 14. Quad Damage says:

  nincsenek csöcsök…!

 15. Newtehen says:

  Ezért kell sört inni.

 16. Newtehen says:

  Csapolva.

 17. Kekcsi says:

  Kedves juan, miért nincsen kommentolási engedélyezmény a következő csíkhoz?

 18. MStipee says:

  Olcsó ásványvíz 50 HUF, amiből csupán 2 forint maga a víz. Jó, mi?