Göndöcs

Nagy dolog

and tagged , , , , , , , , .
Ha nekem lenne egy gurigám, én bizony nem hagynám, hogy egy állat lyukat beszéljen a hasamból.

Nagy dolog - Göndöcs

44 Comments

 1. Momazoma says:

  Szerintem most egyet elég volt….uncsi

 2. Bárki says:

  Na ez az a csík, amit nem kellett volna megrajzolni sosem. De ha már felkerült,akkor ugyanígy le is kerülhet. Ha nem, akkor hivatalból megteszem a szükséges jogi lépéseket.

 3. Csodamedve says:

  Wunderbar!

 4. bah says:

  “hivatalból megteszem a szükséges jogi lépéseket.”

  te kis egyorrú. mélymagyar-e vagy?

 5. Egy úr az űrből says:

  Ez egy kicsit most erősre sikeredett…
  Ugyanakkor van abban valami, hogy egy pici fricska megjelenik a néha túlzásba vitt múltidézés mellé.

 6. DcNdrew says:

  Meredek… Nagyon meredek. De nem áll messze a valóságtól…

 7. Sergeant says:

  Bárki nevezetű felhasználó! Szerintem semmi szükség rögtön jogi lépéseket fontolgatni. Ezen az oldalon már többször jelent meg olyan képregénycsík, ami az aktuális vagy történelmi politikai “viszonyokat” figurázta ki. Ahogyan 200 éve a költők a verseikben véleményezték a közéletet, politikát, úgy itt a képregényrajzolók teszik ugyanezt. A különbség csupán annyi, hogy amíg 200 évvel ezelőtt csöppet más rendszer uralkodott, ahol szó nélkül börtönre ítélték, netán lefejezték azt, aki nem volt rendszerhű, úgy ma, ha jól tudom “szólásszabadság” van (már nem sokáig persze…), ami azt jelenti, hogy az embereknek joga van nyílt véleményt formálni. Vagy nem?

 8. Söndör says:

  ez egy rémisztően jó rajz. bár nem nevettem rajta, de elgondolkodtatott.

 9. Bizony says:

  Az oldal szerintem remek úton halad, hogy elveszítse a nemzeti ügyek iránt érzékeny olvasóközönségét… akik az ország lakosságának több, mint 2/3-át alkotják, bármennyire is felülreprezentált az ellentábor errefelé.

 10. gyesznó says:

  kedves bárki és bizony. ostobák vagytok.

 11. golond says:

  kedves Bárki, a szót amit keresel úgy hívják Szólásszabadság – esetleg a “jogi lépések” közben, erre is lépj rá majd…

  és kedves Bizony, amit te keresel, az pedig az ország lakosságának azon 2/3-a, akik Elmentek szavazni.

  jókis csík ez, hejj!

 12. Dzsizu says:

  Bárki és Bizony!

  Ez pont, hogy arra mutat rá, hogy nagypolitika hogyan nézett ki akkor és miért alakultak úgy az események, ahogy. Kicsit erőteljesebb stílusban, mint a megszokott.
  Ettől a falramászni alszemérmesség.
  A Szovjetúnió félelemben tartotta Amerikát, aki leszarta a szabadságharcunkat.
  Kérdem én, nem így történt?!?!?!?!

 13. DartagnanX says:

  Pont így történt. Nem fakaszt hahotára a csík, de jó.
  Inkább szomorú ugye, de karikatúra kategóriában remek.

 14. Woo says:

  “Az oldal szerintem remek úton halad, hogy elveszítse a nemzeti ügyek iránt érzékeny olvasóközönségét… ”

  Maris erzem a kinzo hianyt a lelkemben. Ohh ne menj kerlek, ne menj!

  Pfff :)

 15. B says:

  1) Sztem nem kell minden parkocka-muvon sirva rohogni.
  2) Aki nemzeti erzelmu, az pont, hogy jobban kell ertse, szeresse ezt a rajzot, mint az, aki kevesbe (pont ez tortent 1956-ban: az amerikaiak szartak a forradalmunkra)
  3) Ha mar Bizony kommentelo a napi politikat is erintette: nem hiszem, hogy aki a 2/3-os tabornak nem tagja, az nem nemzeti erzelmu. Lasd pl. Jobbik :) /de az egyeb szavazokrol sem hinnem, hogy ne lenne magyarsagtudatuk, vagy csak korlatozott -> en amugy ervenytelen szavazatot adtam le, mert senkit sem tartottam alkalmasnak a feladatra a lehetosegek kozul -> vagy akkor en most hazaarulo lettem a szemedben?/

 16. Báááááá………. 😀
  zdmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg. 😀

 17. Zs says:

  Jóféle! Van mögöttes tartalma is, nem csak öncélú poén.

  OFF:Azt Figyeltétek, hogy mióta Viktor a királyunk, az időjárásjelentést is nagymagyarországra csinálják az m1en? 😀

 18. Zs says:

  JA és RUHÁT TÓNIBÁRA

 19. Lajos says:

  @Dzsizu: Ez így igaz, ebben nincs semmiféle támadás a nemzeti érzület ellen. Annálinkább volt az, ami a képen ábrázolva van. Még azért berajzolnék egy-egy , a figurákat mozgató, bábozó kezet…

 20. gergőke says:

  Sajnos ez kurvára betalált. :(
  Tetszik.

 21. enkidu says:

  Egyesek annyira ostobák, hogy azt se veszik észre, ha egyetértenek velük. Ezt már a mikiegeresnél is kifejtettem.

 22. Eleinte nekem sem esett le a poén, sőt, kicsit ki is akadtam, hogy milyen dolog már az, hogy így ábrázolja a forradalom egyik jelképét, de azután lesett a dolog, és most fanyar mosollyal bólogatok a monitor előtt. Göndöcs ismét nagyon fején találta a szöget. Szép munka.

  Azokról meg, akik “ország lakosságának több, mint 2/3-át alkotják”, csak annyit, hogy a választási rendszer sajátosságai miatt elég volt a narancsosoknak a szavazatok 50%-át megszerezniük ahhoz, hogy kiépítsék az orbánista rendszert.
  Aki pedig ezen a képen megsértődik, őszintén tudom sajnálni. Akinek humora nincsen, az mindenre képes.

 23. forr a dal már says:

  Bárki
  2010. október 27. szerda 07:49 | Permalink
  “Ha nem, akkor hivatalból megteszem a szükséges jogi lépéseket”
  De hivatalosnak tetszik lenni! Megszólalt a fizetett “figyelő” ? (És felzaklatott vaksi rinocérosz módjára nekiront minden mozgó tárgynak, legyen az lepke vagy közeledő gyorsvonat…)
  Bizony
  2010. október 27. szerda 09:52 | Permalink

  “akik az ország lakosságának több, mint 2/3-át alkotják, bármennyire is felülreprezentált az ellentábor errefelé.”

  És bizony így lesz a hatvan százalék ötven százalékából az ország 2/3 -a !

  Ez a karikatúra pedig tökéletesen szemlélteti a nagyhatalmak “játékát”. Aki ebben valami nemzetgyalázást lát azért, mert a nemzeti zászló “illetlen” helyen van az paranoid !

 24. asd says:

  Fülkeforradalom, mint most tavasszal!

 25. Gambit says:

  Ugyan én nemzeti érzelmű (sőt, nemzeti radikális) vagyok, nem háborít föl a dolog. Kifejezetten ütősnek és nagyon igaznak tartom. Bár ne lett volna ennyire az…

 26. Momazoma says:

  Tök igaza van asd-nek! De lapozzunk, léccéléccilécci!!!!!

 27. zótán says:

  Hát igen találó és erős, de ez volt, aztán maradt a medve…, …ameg:)

 28. Kim Ir Szen says:

  Ha a képre viszitek az egeret, elolvashatjátok annak leírását. A mai rajzhoz ez készült: “A nagy orosz medve megrémiszti a jenkik elnökét, aki ezért szarik arra, mi lesz a magyarokkal.
  Történelmi időutazás: Párkocka, 1956. november”

  Ha ebben a rajzban bárki a “nemzeti ügyek” elleni támadást lát, az sürgősen vizsgáltassa meg a humorérzékét, kezelőorvosát vagy elgurult gyógyszerészét. : )

  Jelezném, hogy aktuálpolitikával pedig továbbra sem tervezünk foglalkozni, csupán bizonyos dolgokra reflektálunk időnként, ami olykor összeérhet a politikával, mert ott morális alapokról is szó van. A továbbiakban sem tervezzük, hogy jobbra vagy balra benyalunk, ha pedig beszólunk valamire, azt nem pártpolitikailag kell mérlegelnie senkinek.

  És igenis továbbra is bevisszük a viccet oda, ahová egyesek csak a pátoszt tartják az egyetlen diskurzusformáló lehetőségnek.

 29. Anonymous says:

  Szerintem nagyon igaz a mondás: mindig az sértödik meg akinek vaj van a füle mögött! Tény, hogy nem nevettséges a rajz, de az is tény, amit mondani akar…ezen nem felháborodni kellene, hanem elgondolkodni (ahogy 1-2 hozzászóló említette is). Mindazonáltal mindegy, így se, úgy se fog ebbôl tanulni sokmindent az akinek kellene:S

 30. Quad Damage says:

  Kíváncsi voltam h miből született 26 komment, és arra gondoltam h biztos 26 éljenzés, meg k*rvajózás. Mert ugye nem röhögős rajz, de nagyon fején találja a szeget, és roppant kreatív módon teszi ezt. Erre az ember bejön, és ilyen triggerjózsikra bukkan, akik ugranak bármire, csak ugorni lehessen. (Vagy hantini. 😀 ) Lehetne egy sztrip a szürkeállományuk kihaltságáról. 😛

 31. Wonko says:

  sirva vigad a magyar… ez talalt (sajnos). folytassa Gondocs.

 32. Bizony says:

  Ne mondd már Kim Ir Szen hogy a “válasszuk meg a legjobb forradalmárt” képben nem volt semmi aktuálpolitika…

 33. Khizzybá says:

  Nekem nagyon tetszett. Az egyik legjobb a csőben. Nagyon igaz, nagyon adja. Betalált!

 34. Quad Damage says:

  Bizony: “…csupán bizonyos dolgokra reflektálunk időnként, ami olykor összeérhet a politikával, mert ott morális alapokról is szó van.”

 35. Benze says:

  Bizony, neked bizony sürgősen meg kellene tanulnod értő olvasni és nevetni, mert ez az élethez kevés lesz. Nem jött át.

 36. Kim Ir Szen says:

  @ Bizony
  Még egyszer mondom, időnként a politika valóban összeér az élet más területeivel, így aki ki akar, az mindenbe aktuálpolitikát lát bele.
  A mai rajzon – http://parkocka.hu/ozoncsotores/az-ur-monda/ – is lehet például bármikor fogást találni, mert lehet azzal jönni, hogy a Bibliát figurázza ki, tehát keresztényellenes, de ugye itt az ószövetségi részre van utalás, tehát ennyi erővel zsidóellenes is lehet például, a Disznó-öböl utalásom pedig Amerika-ellenessé is teheti a rajzot.
  Pedig egyikről sincs szó ebben az esetben.

 37. Bizony says:

  @Kim: Amikor egy népszabadságos rajzoló ilyen “forradalmáros” poénokkal dobálózik, ilyen hangnemben, azt igen nehéz egyetemes szinten kezelni.

  @… mindenki: most már lejött, hogy az idelátogató posztolók többsége ellenzéki, egyszerűen annyi történt, hogy én vagyok rossz helyen. Nyilván lehülyéznek, ha hangot adok egy ellenvéleménynek, ez már egy ilyen biznisz. Egy másik, kevésbé egyoldalú fórumon valószínűleg nem én lennék a kisebbség, de semmi kedvem szélmalmokkal boxolni, úgyhogy egy vállvonás mellett továbbállok, sziasztok.

 38. Kim Ir Szen says:

  @Bizony
  Mi biztosan nem ellenzéki-kormánypárti alapon húzunk határokat emberek közt. Ha úgy gondolod, azért vagy rossz helyen, mert itt a többség ellenzéki, akkor valószínűleg tévedsz. Sose kérdeztünk rá az olvasóink pártszimpátiájára, de nem is igazán érdekel ez minket. Mi csak megpróbálunk humorosak lenni nap mint nap, ez a dolgunk. Tudjuk, hogy ez hol sikerül, hol nem. Ráadásul gyakran van olyan, hogy ami az egyiknek tetszik, az a másiknak nem. Van, akinek nem tűnik fel egy apró kis részlet egy rajzon, amitől az még jobb lesz, mások meg ezekre koncentrálnak és elvész a szöveg. Vannak utalások, amiket egyesek megértenek, mások nem. Ez már csak így megy: Humor és Magor.

  Marabut meg nem kellene népszabadságos (ergo balliberális) rajzolónak nevezni. Ő egy önálló, független rajzoló, akinek a dolgai megjelennek a Népszabadságban és a HVG-ben is, emellett újabban a Hír24-en és többek közt a Párkockán is.

 39. vaandor says:

  Az üzenet teljesen átjön, még én is elsőre megértettem. Az akkori politikai helyzetet jól jellemzi. Azzal sincs bajom, hogy hozzányúl az oldal a komolyabb témákhoz. A Megaforradalmáros rajz pl. nagyon tetszett.
  És mégis, itt most a konkrét képzettársítás (zászló = WC) némi rossz ízt hagy bennem. Kár.

  (Nem tudom, lehetett volna-e máshogy kifejezni ugyanezt, humorosan, talán nem. De akkor is…)

  További jó rajzokat kívánok!
  V

 40. én says:

  Ez a csík annyira nem vicces, ugyanakkor nagyszerű! Igazi karikatúra. Örülök, hogy a “hebehurgya” csíkok között időnként feltűnik egy ilyen is. Szép estét!

 41. Benze says:

  @vaandor, én a zászló=WC dolgot nem tudom így nézni, én azt látom, hogy az van oda rajzolva: beleszartak a forradalmunkba. Ez nem Göndöcs nemzetgyalázó agyszüleménye, mert nem az ő rajza volt előbb, ő csak megrajztolta..

 42. kiki says:

  szegény ember , a magyarok hoz csalogatják a kakilással

 43. Sergeant says:

  @Benze – Azért, mert valóban bele is szartak… és ennyi.

 44. XD says:

  A mai érzékeny lelkű közéleti viszonyok között valóban durva,
  de még mindig lófül ahhoz képest, amilyen kemény politikai karikatúrák a századfordulót jellemezték
  (gyengébbek kedvéért 1900 környékét).