Bélabátyó

Akció

and tagged , , , , , , , , .
Neked aztán bukta lenne a Turing-teszten is, komám.

Akciófilm

30 Comments

 1. Momazoma says:

  Jaj, hagyjuk ezt a mozi témát….már nem is jár senki….
  Megint én vagyok az első dumás.Különben nem lenne rossz a kolhoz, legalább mindenki dolgozna…a szerelem meg mindig jól jön, nem is beszélve az orosz nyelvtudásról. Szóval ez nem is vicces!

 2. Eddie says:

  Argh, nálunk is az lett a mozik bukta, hogy nem járt senki, be is zárt erre az összes, most meg ha valamit akarsz, mehetsz színházba… 😀

 3. Zolee says:

  Nekem nagyon tetszett. :))) moziba meg járnak kispatak. Arról nem tehetek ha csóró vagy.

 4. Gyula a hegyről says:

  “Különben nem lenne rossz a kolhoz, legalább mindenki dolgozna…”
  Persze, dolgozna, mást nem üzentek???
  Lehet, hogy mindenkinek lenne munkahelye, de a fizetésüket, meg a kolhoz veszteségét az adófizetők dobnák össze, ugye?
  Ezt már egyszer eljátszottuk.

 5. Titan says:

  Elég durva, hogy ebből is sikerült 3 komment alatt eljutni a politikáig :)
  Egyébként a mozicső eddigi legjobb darabja szvsz.

 6. Kakukk Jankó says:

  “…az adófizetők dobnák össze, ugye?
  Ezt már egyszer eljátszottuk.”

  Ahogy a Tanúban is mondták – “Ne politizáljunk.” :)

 7. hm says:

  Momazoma mozi az élet rendje :X

 8. Hozzászólás says:

  Vezessük be a sikeres Turing-teszthez kötött szavazójogot!

 9. Quad Damage says:

  Szövegértelmezésben nagyon ratyik a mai tinik, ez tény.

 10. Momazoma says:

  Jól van na! Akkor most reggel óta rossz kedvetek van?
  Nekem meg Zolee a kispatak tetszett…olyan kedves volt! És igen, tényleg csóró vagyok.
  Te Gyulus, fizettünk mi adót, amikor a kolhoz -volt?A szerelem-nyelv részbe miért nem kötöttetek bele édeseim!?
  Ez így stílusos…én kezdtem, én fejezem be. Beeee!

 11. csimi says:

  tudja valaki mit jelent az orosz szöveg?

 12. Momazoma says:

  -Másenyka, Szeretsz engem?

  -Vége, elvtárs, vége!

  Így szól a fordítás…
  Jaj, küldjetek már egy zsepit!!!!

 13. Kim Ir Szen says:

  Momazoma elvtárs, mintha szövegértelmezési problémát észlelnék, ugyanis nem jó a fordításod. Lehet, hogy unod a mozit, de orosz filmekre igenis érdemes járnod nyelvgyakorlás céljából.

  -Másenyka, szeretsz engem?
  -Természetesen, elvtárs, temészetesen!

 14. barom says:

  Nem a te napod ez, Momazoma. Egy ideje már. Csak még mindig nem vetted észre…

 15. jaq says:

  bújtatott Voda-kampány!!!

 16. Momazoma says:

  Tééééényleg!!!!Pedig nem is vagyok tini…
  És tudjátok mit, ez az ÉN napom, mert tök jót röhögtem saját magamon!!!!!!:):):):)
  De nem unom a mozit, csak nincs pénzem rá….bárcsak unnám!

 17. Gunoda says:

  Ez jóóóóó! Milyen fejük van, amikor a filmet nézik….! 😀 😀

 18. Valaki... says:

  Szerintem jópofa, és ami azt illeti, én nem általánosítanék arra hogy a tinik “ratyik” a szövegértelmezéshez. 16 éves vagyok, de nem hinném, hogy “ratyi” lennék ahhoz, hogy hogyan értelmezzek bizonyos dolgokat. Ez nem korfüggő, hanem egyéniségfüggő. Ami meg azt illeti “ratyik” igazán szép kifejezés, ha itt tartunk. Ki tudja másképp kifejezni ezt a szót, ha már annyira tetszik használni.
  Elnézést a közbeszólásért, de sértő, ahogy egyesek a tinikről csak negatívumot tudnak mondani. Minden kornak megvan a maga szellemisége. Mi is mondhatnánk, hogy az idősek “ratyik” a számítástechnikához, és a tudományokhoz, pedig ez sem korfüggő. Minden amihez értünk, vagy nem értünk, a környezetünk befolyásoló tényezőiből fakad. Lehet valaki tanult, okos akár 14 évesen is, de lehet visszamaradott akár 40 évesen. Nem hinném, hogy emiatt negatívumokkal kéne jellemeznünk egy korosztályt. Ami még azt illeti, a mai fiatalok teljesen más nyelvezetet alakítanak ki. Ne tessék elfeledni, mindenki volt fiatal. A mi korosztályunk úgy szórakozik, ahogy éppen lehetséges. Ha egyszerűen nem adatik jobb szórakozási lehetőség, akkor mit csináljunk? Tanuljunk? Szép gondolat, de tessék abba belegondolni, hogy a rendszer mennyivel nehezebb lett. Panaszkodunk. Persze, de közben teljesítjük a kötelességeket. Az általánosítás meg… bárki megtehetné, hogy korosztályokból 1-2 személy példáját látva, vonja le a következtetést a többiekre, de ez a lehető legrosszabb dolog. Ez az egyik fő oka -szerintem- a korosztályok teljes különválásának.

  Nos, ha szövegértelmezés, akkor tessék csak megfigyelni… Különbség a hozzászólások közt. Köszönöm annak aki elolvasta.

 19. Anonymous says:

  nemrossz

 20. Momazoma says:

  Ó-ó-ó! Igen, igen ilyen gyerekeket a suliba!!!!( Ciki, de ő biztos jobban fordított volna:)) Azt hittem ma már nem jövök vissza, még a végén Párkocka függő leszek!

  De kedves Valaki!
  Nem akarom Quad Damage kolhoztagot védeni, biztos, hogy tapasztalatból beszélt….sajnos a Te korosztályodban igen gyakoriak a szövegértelmezési problémák…a különböző lexiák…(a mi időnkben is volt, csak nem nagyon vettek róla tudomást), és persze baromira nem szerettek olvasni sem….Köztünk szólva mindenki más oldalról szemlélődik, pont ez a szép az egészben.Ja, és 37 évesen elég jól boldogulok a számítógéppel! És nemrég küldtem át igen friss rockzenéket egy 17 éves barátomnak, mert nem tudta megszerezni őket! Tehát csókoltatok mindenkit, az élet szép!!! Ma már eleget égtem…:):)

 21. Mimóza says:

  Jó a poén, de 30 évvel korábban tényleg nagyobbat ütött volna…
  (népszerűbb volt a mozi, több volt az orosz film, jobban rühelltük őket, megdöglöttünk egy kis akcióért…)
  Annyira nem a mai fiatalokról szól, hogy talán nem is értik.
  Soha nem volt számukra kötelező megnézni egy 150 perces orosz filmet, amiben az égvilágon semmi érdekfeszítő nem történik. Az egyéniségekről szóló eszmét kár is belefuttatni, ez nem erről szól.
  Más:
  A termelőszövetkezetek (kolhozok) politikai alapon töténő szisztematikus megsemmisítése nem a kívánt eredményt hozta. Mezőgazdaságunk elveszítette termelőképességét, piacát …
  Utólag persze könnyebb véleményt formálni, de az enyém mindenképp eltér Gyuláétól.
  Persze, a világ így szép :o)
  De ezt már Momazoma elmondta …

 22. Anonymous says:

  ez mi fene…………

 23. Valaki... says:

  “De kedves Valaki!
  Nem akarom Quad Damage kolhoztagot védeni, biztos, hogy tapasztalatból beszélt….sajnos a Te korosztályodban igen gyakoriak a szövegértelmezési problémák…a különböző lexiák…(a mi időnkben is volt, csak nem nagyon vettek róla tudomást), és persze baromira nem szerettek olvasni sem….Köztünk szólva mindenki más oldalról szemlélődik, pont ez a szép az egészben.Ja, és 37 évesen elég jól boldogulok a számítógéppel! És nemrég küldtem át igen friss rockzenéket egy 17 éves barátomnak, mert nem tudta megszerezni őket! Tehát csókoltatok mindenkit, az élet szép!!! Ma már eleget égtem…:):)”

  Tisztelt Momazoma!
  Teljes mértékben megértem azt, ha valaki tapasztalatból beszél, de hozzá kell tennem, hogy a különböző szövegértési problémákkal egyenes arányosságban nőt a tehetséges fiatalok száma. Csak a saját tapasztalataimból kiindulva, rengeteg fiatal, velem egykorú van, akik kimondottan fejlettek művészetek terén. Az, hogy valakinek valamilyen lexiája van, az egy vele született dolog, azon lehet javítani, még ha túl sokat nem is, de ha ápolják, akkor rengeteget javulhat. A tehetséget pedig ápolni kell. Szerintem nem több a szövegértési probléma, csak a mai világban több figyelmet akarnak erre fordítani. Persze ez szerény véleményem.
  Lényeg, hogy minden korosztálynak megvannak a maga sajátosságai, és a maga stílusa. Mindenki egyéniség, és szerintem nem a hibákat kell keresni, hanem tanulni egymástól. Egymást segíteni, hogy haladjunk, és fejlődjünk. A nézeteiket pedig köszönöm, hogy olvashattam, és megtisztelő, hogy válaszoltak.

  További szép estét!

 24. Momazoma says:

  Fiatal barátom, vagy barátnőm…egy malomban őrlünk,de én most nem dolgozom…:)
  Ha te azt tudnád mennyi mindent tudok én a lexiákról!!!!!! És most nagyon erősen mosolygok, de nem találom azt a gombot!:)Hát legyen XD

  Neked is, nektek is szép estét!

 25. Gyula a hegyről says:

  Momazoma
  Én arra utaltam, hogy ha most lenne még kolhoz, akkor _most_ dobnánk össze a nyereségét az adónkból.
  Kádár kölcsönt vett fel, hogy kifizesse, akkor nyilván nem az adóból ment.
  Egyébként a nyereséges világokban (ahol állami támogatást kapnak a mezőgazdasági termelők) ott is csak a lakosság 3%-a él mezőgazdaságból.
  Szóval nem az a sikertörténet a kolhoz világ…

 26. Momazoma says:

  Gyula a hegyről( érdekes név választás):)

  Értem mire gondolsz, egy előnye mégis volt annak a világnak…az az ember aki dolgozik hasznos tagja a társadalomnak. Látom a mostani közmunkásokat,(tudom, nem tartozik ide)némelyik határozottan élvezi, hogy dolgozhat. Reggel felkel, és időre megy, fontos amit csinál. Talán kevesebb lenne a depressziós, elkeseredett ember,és nekünk, -akik évek óta dolgozunk – kicsit könnyebb lenne.
  Nagyon jó volt veletek amúgy beszélgetni, remélem még más témában is fogunk, ha nem szólnak ránk:) mert azt hiszem ez az oldal nem erre való. Most megyek szavazni, hogy én is hasznos tagja legyek a társadalomnak….
  Csókolom

 27. Titan says:

  Momazoma
  Egy gond volt ezzel. Attól, hogy mindenkinek volt munkahelye, még nem dolgozott mindenki, így nemhogy hasznos tagjai nem voltak a társadalomnak, de jópáran elhitték (és hiszik ma is – ebbe ne menjünk bele), hogy munka nélkül is lehet 150%-os termelést elérni, és természetesen ennek megfelelő juttatást kapni. Abban persze egyetértünk, hogy manapság is jó lenne, ha azokat, akiket amúgy is eltartunk, inkább valami munkáért fizetnénk meg. Na de túl sok volt az off részemről. Bocs.

 28. Momazoma says:

  Nem hagytok szárnyalni! Mindig visszahúz valaki!:) Az Off igen találó megjegyzés az “Elválaszthoz” is
  Ne legyetek már ennyire negatívak(vok?)

 29. Csikidam says:

  Momazoma / Csimi,

  megejtenék egy apró korrekciót: a ‘kányecsná’ azt jelenti oroszul, hogy ‘természetesen’. A vége az úgy szól, hogy ‘kányec’. Ettől még jöhet egy százas papírzsepi.