Kultember

Zalkohol

and tagged , , , , , , .
Fűre tépni tilos.

Zalkohol - Kultember

16 Comments

 1. ddagatt says:

  Lépre fűni viszont szabad!

 2. Géjé says:

  “Szerencsére Magyarországon abszolút elképzelhetetlen, hogy egy politikus kábítószerezzen.”

  Így van! E Hazában csak bűnözők kábítószereznek!

 3. Akugawa says:

  És miután a kettő édes hazánkban nagyjából ugyanaz…?

 4. lazov says:

  Előre kurvák, gengszterek! (A többit meg a referencia-dalszöveg szépen kifejti. :-) )

 5. rosszads says:

  ez szanyi kapitány!

 6. Kekcsibe says:

  Képvizelő? Ez valami gyökér avantgárd képzőművészklub?

 7. ekszvájzed says:

  Az a kor már rég elmúlt, mikor az alkohol volt ennek az országnak a legnagyobb porblémája. Igaz, az ellen már cca 120 éve folyik a ‘keresztes’hadjárat, de a piások regulázását tökélyre mégiscsak Kádárék vitték. (Az országba a két háború közt még szabadon beáramló drogok ellen pedig már a 30-as évek közepére állami rendőri szerv alakult, csak szólok.)

  Aztán meg, hogy-hogynem, a csodálatos demokráciában a családjaikat, élettársaikat, és másokat beszeszelten terrorizálók tanácsi és rendőri vegzálása, kórházi kényszerdetoxikálása, gyámügyes zaklatása, és jogerősen bebörtönzése észrevétlenül elmaradt.

  Ellenben a drogokat népszerűsítő, vagy az azt terítőknek helyet adó ‘művészfilmek’, rockzenék, gengszter-rapperek vagy fesztiválok, meg diszkók élni és virulni kezdtek. És még ma sem rezzennek meg az “értelmiségi” és “művészi” ájulat hívei, az általános (!) iskolák körül az egyelőre csak a lájtosabb drogokkal házaló beetetők, vagy a 20+ évesen a keményebb cuccoktól tropára ment arcok és életek, a kirohadt hús és fogak láttán,

  mert biztos azt hiszik, hogy ennek ellenére is mind hinduista guru, és az égi sugallatok előtt az elméjét a legtágasabbra táró alkotó lesz az, bizonyost, aki e csodás szippanatokkal, nyalintanivalókkal, bogyókkal és szurikkal él. És persze mértéket tarthat benne, jobban, mint a tahómagyar az alkoholban.

  És ha a kannás, tablettás “boroktól” eleven borzalommá változott hajléktalan alkeszekre, vagy a csontrészegen halált okozva száguldó milliárdos bömösökre és halmozottan kátrányos kockaladásokra is akad néha néhány rosszalló és elmarasztaló civil kitétel, a patyolatos, ámde kötetlen gondolkodású szuperszabadelvűség nyomban sorompóba lép az még ő megvédelmezésükben is, míg a drogvédelem érveinek vonalán a pálinkát, a sört, pés a bort továbbra is ellenpéldaként hozza fel.

  Aki pedig egyszer elmondott egyszer egy zavaros, ámde mosdatlan pofájú beszédet, hallhatóan tökrészegen, a saját kebelbéli bagázsa előtt, amiből aztán országos felzúdulás támadt – nos, az az illető a mai napig egy glóriás angyalnak minősül, ugyanazok szemében.

  No, de nem is írnék ez alá többet, mert a végén még ehhez se szóhatna hozzá senki sem, és azt nem viselné el az a szólásszabad és demokrata szívem, úgyhogy megígérem, hogy beszüntetem magam … mielőtt még engem szüntetnek be itten. A vicc meg vicc, de én még a viccben sem ismerem a tréfát. Vegyétek úgy, hogy itt se voltam. Hát én tehetek róla, hogy valami ütős, ámde mégis értelmes poénra vágyva idejövök néha, és effélékbe botlom?

 8. frásznéni says:

  XWZ: fülre léptél! (ja, az nem tilos…) 😛

 9. Lorem Ipsum says:

  XYZ, ez zseniális! 😀

 10. nanneee says:

  ekszvájzed te melyik orszagban elsz? Uj Zeland vagy AU? nezd mar meg a gyilkossagi statisztikakat vagy setalj egyet valamelyik aluljaroban vagy pesti reszen, de ajanlom videket is.
  Vagy menj ki kb. 3 napra barmelyik nyugati orszagba, aaztan szallj fel a bkvra es figyelt a 35 ev felettiek arcat.
  Komolyan lehalok, valaki veszi a faradtsagot, hogy ir egy ilyen baromi hosszu postot, ami total baromsag, aztan folytatja ugyancsak nulla ertelmu bar nagyon hatarozottan eloadott netto suletlenseggel.
  Veletek nem az a baj, hogy passzivak, erdektelenek vagytok, hanem hogy iszonyat sotetek vagytok, ami persze arroganciaval parosul.
  A kepregeny 100as

 11. lazov says:

  @naneee: tulajdonképpen mit akartál mondani?… ekszvájzed elég érthetően kifejtette, lehet egyet érteni vagy nem, de azzal, hogy lehülyézed, csak az ő igazát erősíted. Miért totál baromság, amit leírt?…
  Tudod haver, a “bármelyik nyugati ország” egy kicsit erős így, mert amíg az egyikben élve felgyújtanak az utcán, ha más a bőrszíned vagy az akcentusod, addig a másikban rend van és nyugalom (hozzátéve persze, hogy gázos kerülete még Zürichnek is van, na).

 12. Arany Jani says:

  Gondolta a fene!

 13. Kekcsi says:

  ekszvájzed, te mikor láttál olyan szabadelvűt, aki nem ellenezte a tudatmódosító szerek hatása alatt történő autóvezetést? Csak azért kérdezem, mert egy ügyes ignoratio elenchit vélek felfedezni az érvelésedben.

 14. ekszvájzed says:

  Én olyan szabadelvűek által irányított és elnökölt jogrendszert és bíróságokat látok, amelyben a gépjárművel halált okozó drogosok (vagy részegek) amennyiben nem az átlagmagyar népesség közül valóak, így vagy úgy, de tessék-lássék csökkentett ejnyebejnyékkel ússzák meg, vagy ha nem itteni illetőségűek, akkor még díszből is csak mutatóba kell elüldögélniük egy kicsit itt. Ha kell egyáltalán.

  Lásd a mi ilyesmikről elhírhedt, és néhány hónapot, esetleg pár évet celebjeinket, Ciarán Tobint, vagy azt a nemrégi, de legalább úgy-ahogy becsületes szerb (vagy horvát?) politikust, mert azokban is volt némi nyomás. És azok százait, akikről szó se esik, pl. aki elgázolta a kerekesszékes kislányt, meg az anyját és nagyanyját, halálra, ő eddig még – tudtommal – megúszta, mivel még nem hallottam, hogy valahol, valakik perbe fogták & jogerősen letöltendő életfogytra ítélték volna.

  De beszélhetünk még az országúti és városi éjszakában repesztő alacsonyabb korú vi-áj-pí idióták hadáról, akiket, ha nagynéha egy-egy zsernyák meg is állít, hát miutábn a vóki-tókiból megtudja, hogy kinek is a fia-borja-pereputtya, legyen bár a pártállása akármilyen, ha egyszer valahol valami főmufti az, hát széles mosollyal szabadkozva, és tisztelegve, meg még a kedves családjának is a jó kívánságát küldve enged az ámokos útjára tovább.

 15. ekszvájzed says:

  Helyesen: “pár évet kapott és valamennyire le is ült” ill. “miután”. Bocsesz.

  Amúgy érdekes, hogy Amcsiban, melynek drogpolitikája és drogüldözési rendszere a totális megengedés és a totális tiltás és megtorlás között ingadozik, már vagy 70 éve, ilyen állapotok elképzelhetetlenek lennének. Ott pl. ha neaggyisten az elnököt kapnák rajta efféle dolgokon, vagy csak megkísérelne az akármilyen, könnyű, avagy nehéz drogok legalizálása mellett érvelni, a büntetőjogi felelősségének teljes tudatában, hát ívben vágnák ki a Fehér Ház, vagy a Capitolium csukott, háromszorosan páncélozott, és még acélrácsokkal is megerősített bejárati ajtaján.

  (Kekcsi, fenti válasz neked szólt)

 16. Jóska says:

  @Ekszvájzed: “…vagy csak megkísérelne az akármilyen, könnyű, avagy nehéz drogok legalizálása mellett érvelni…”
  Lehetséges. A szólásszabadság nevében, persze. Végülis már kiderült egy ideje, mit is jelent valójában a “Land of the free”.