Bélabátyó

Kinek szól a fülemile?

and tagged , , , , , , .
A zalkotmánybíró István / Minden könyvét összehányja, / S minden írást széjjeltúr is: / Ilyen ügyről, / Madárfüttyről, / Mit sem tud a zalaptörvény / Sebaj, akkor beléírjuk.

Kinek szól a fülemile? - Bélabátyó

5 Comments

 1. Facel Vega says:

  Kim elvtárs milyen művelt! Pacekból szavalja a Fülemüle észak koreaira fordítását. Az Alaptörvény eredetijét véletlenül nem maga írta? Csak azért kérdem, mert olyan kínos volna egy újabb plágiumügy.

 2. Imurai says:

  Eztet én nemércsem…
  Az odáig oké, h a balladai fülemüle most “bezzeg” a miniszternek énekel, de hogy ez miféle kitekert módon jelképezi a sajtót, az rejtély…
  Amúgy meg ezt a fenenagy cenzúrát sem látom, biztos én vagyok túl vaskalapos, de sztem épp annyit pofázhat az ellenzék, amennyit akar. És teszi is!

 3. lazov says:

  lmurai: nem az ellenzékről van szó. Aki észrevett bármilyen szignifikáns változást a kermédia véres/szaros/genitáliáktól zavaros világában, ugyan adja már tudtomra.
  Az, hogy egy ellenzék “pofázhat”, nem baj, hanem elvileg természetes állapot. Vitya bá is volt ellenzékben, tetszett az neked, hogy akkor róla mondtak ilyeneket?… Kétlem.
  A problem az, hogy a kereskedelmi hírműsor továbbra is komponált operetthorror, sok reklámmal és minimális információval. Ezzel szemben a köztévé nézhetetlen szart termel, mikor ki akar izzadni valami nézőszám-növelő produkciót. A Duna maradt elfogadható számomra. De ugye Guszti buszához nincs dísztárcsa (vagy disputandum est, vagy mi…).

 4. lazov says:

  Még egy gondolat: amúgy itt mindenki annyit “pofázik”, amennyit akar, ha van elég pénze, hogy médiát vegyen magának. Szerintem a Népszabadság máig létezik, meg a Népszava is, de a 168 óra se tűnt még el a piacról. Nem sajtótörvénytől lesz valakinek hangja, hanem a pénztől. Az meg úgy töri át a gátakat, mint a vörösiszap – csak legyen belőle jó sok.
  Az, hogy a közmédia mit művel, elég szánalmas…
  Még jó, hogy ezelőtt pár évvel nem volt ilyen oligarchia, viszont a főcsávó közölte, hogy el lehet menni, akinek nem tetszik. Most meg magyarok, férfiak és asszonyok, maradjunk itthon éhen dögleni.
  Szóval akkor ha most összesítünk, és megnézzük a végső mérleget, hol is vagyunk?… Eljutottunk ugyanonnan ugyanoda?… Valahol ez a nép vs. nemzet elméletre reflektál, vö. egyéb keleti posztkomcsi országok esete.

 5. zizi says:

  Az ellenzéki média nem jut el a tömegekhez, a közmédia kormánypárti lett. Ez itt a fő baj. Süvi (George Orwell: Állatfarm) mindenkit lenyom. Persze lehet, hogy az embereknek ez a jó. Lehet, hogy mindenki a Viktort és Matolcsyt akarja. Ez esetben nem szóltam.